Lintukuvaviikko 24/2017

 Pilkkasiipipari
Velvet Scoters Melanitta fusca
17.6.2017 Loviisa
Canon EOS 1DX Mark II, 840 mm, f/6.3, ISO-1000, 1/2500 sec. Floating hide used


Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Merialueilla on hämmästyttävän paljon arktisiin muuttajiin luettavia vesilintuja alleja, mustalintuja ja erityisesti pilkkasiipiä. En muista (miesmuisti on tunnetusti lyhyt) vastaavaa kesäesiintymää edes pilkkasiivillä, jotka sentään pesivät säännöllisesti Suomenlahdella. Esimerkiksi Hamnskärin vesillä oli yhä lauantaina noin 700 vesilintua, joissa pilkkasiipien lisäksi oli ainakin kolmekymmentä mustalintua ja noin sama määrä alleja. Pilkkaisiivistä ja mustalinnuista pääosa on vuoden ikäisiä eli pesimättömiä lintuja.

Ajoin perjantai-iltana Hamnskärille, josta palasin maihin lauantaina. Olipa lämmintä! Hamnskär on tarjonnut jokaisella tämän kevään reissulla jotain kivaa. Tällä kertaa lauantaiaamuna saaren pohjoisrannan pusikoissa lauleli aktiivisesti idäntiltaltti - tai ainakin laulu ja kutsuääni sopivat tähän tiltaltin itäiseen rotuun täydellisesti, mutta onko silmärenkaassa ja osassa silmäkulmajuovaa liikaa jotain keltasävyä?

Still quite big numbers of Scoters (mainly Velvet Scoters) at Gulf of Finland - probably those will stay over summer period. Below are some extra pictures of a Siberian Chiffchaff - or at least song and call were exactly as have to be for the subspecies.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Rudi Spessu eka ja söpis toka. :D
10 p JokuMuu Hieno idea ekassa kuvassa.
10 p Markku Aika poikkeuksellinen otos.
10 p AB
10 p Ihan küber siisti

Pistekeskiarvo 8.89, annettuja pisteytyksiä 27.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko