Viikon Kuva 09/2217

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Hooded Crow Finland March 2017

Varis Corvus corone cornix 16.3.2017

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/1000 sec, f 14, ISO 1600

On 15th March I missed a lifer in Finland. Red Kite migrated through Helsinki to the east. However my wife saw it from our balcony. We have now seen altogether 201 bird species from our home.

The best ones are Red-breasted Goose, Short-toed Eagle, Red Kite, Long-legged Buzzard, Spotted Eagle, Lesser-spotted Eagle, Red-footed Falcon, Marsh Sandpiper, Glaucous Gull, Little Tern, White-winged Black Tern, Whiskered Tern, Black Tern, Eagle owl, Snowy Owl, Hawk Owl, Pygmy Owl, White-backed Woodpecker, Citrine Wagtail and Bearded Tit.

For this time I have only a picture of a Hooded Crow bathing.

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Ekopinnat ovat nyt muotia lintumaailmassa. Pitää liikkua omalla lihasvoimalla, jotta saa pinnoja bongattua. Koska kuvauskalustoni ei heilahda paikasta toiseen ihan noin vain, niin vaihtoehtoina ovat kävely lähimaastossa kevyellä kalustolla, tai sitten muutaman kilometrin ajo autolla/ veneellä. Kuvani eivät siis kestä kaikilta osin ekopinnavaatimuksia. Reiluun vuoteen en ole Etelä-Viroa kauempana käynyt. Tänään olin parin kilometrin päässä Viikin pelloilla ja sain vuodenpinnoiksi kanadanhanhen, merihanhen, valkoposkihanhen, töyhtöhyypän, sepelkyyhkyn, uuttukyyhkyn, kiurun ja kottaraisen.

Jos haluaa olla ihan puritaani, niin eihän sitä voi kuluttaa edes kauramoottoria liiaksi, eli pitää jäädä ihan vain kotiin. Vuodesta 1986, eli vajaat 31 vuotta olemme asuneet tässä taloyhtiössä Helsingin vanhassa Herttoniemessä. Pihaltamme tai lähinnä parvekkeeltamme olemme nähneet nyt tasan 201 lintulajia, kun Ultsi näki eilen 15.3.2017 partsilta isohaarahaukan. Ultsilla on 11 sellaista kotipinnaa, jota minä en ole nähnyt, minä kun en staijaa nykyisin juuri ollenkaan.

Bongariliiton pinnariin on ilmoitettu Pihapinnoja seuraavasti: Pekka Eriksson 248, Ari Vuorio 218, Jorma Tenovuo 217, Antti Mikala 212, Kari Kekki 199. Meidän yhteispinnamäärällä pääsisimme siis sijalle 5 näissä pihapinnoissa, mutta eihän kyseessä ole mikään perhepinnaskaba.

Tässä kovimmat kotipinnamme:

Mustahaikara, punakaulahanhi, käärmekotka, isohaarahaukka, arohiirihaukka, kiljukotka, pikkukiljukotka, punajalkahaukka, mustapyrstökuiri, lampiviklo, isolokki, pikkutiira, valkoposkitiira, valkosiipitiira, mustatiira, tunturipöllö, hiiripöllö, valkoselkätikka, sitruunavästäräkki ja viiksitimali.

Ja nyt ei puhuta ollenkaan niistä lajeista, jotka olisivat olleet hoidettavissa parvekkeeltamme, kuten Suomen ensimmäinen pitkäjalka. Ystävämme Pekka Kankaanpää soitti meille Lemlandin Lågskärin lintuasemalle, että missä meidän vara-avain on; hän olisi voinut käydä hoitamassa meille parvekepinnan. (sittemmin bongasimme pitkäjalan Ahvenanmaalta). Ultsi vähän pahoitti mielensä, mutta minusta se oli hauska läppä.

Varis kylpee

Nyt minulla ei siis ole kuvaa isohaarahaukasta, koska en ole sellaista Suomessa nähnyt. Varis on aika suomalainen lintu. Palvelin itsekin harmaassa takissa, tosin maastokamppeet olivat vähän värikkäämmät, ellei ollut lumipuku päällä. Varis on vähän niin kuin suomenhevonen, ei niin sorea, mutta vahva. Ihan komea lintu se on.

Kirjoitin blogin isohaarahaukan liikkeistä maaliskuun 15.päivänä 2017 kotisivuilleni www.lintukuvaaja.kuvat.fi

Voit katsella kaikkia vanhoja viikonkuvia vuoteen 2003 selaamalla nuolella viikonkuvaikkunan alalaidasta taaksepäin.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys