Viikon Kuva 20/2018
Metson suku

Lintukuvaajien matkassa vol2

Lintukuvauksen käsikirja

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

16 June 2018 Utö Finland.

Olen vuosien varrella seurannut tiirakolonian elämää aivan Utön kämppäni edustalla ja nähnyt useamman kerran, että tiirat hätistävät joukolla käärmettä pois pesien läheltä. En ole tilannetta koskaan päässyt kuvaamaan, mutta takaraivossa teema on muhinut.

Tänään istuin takapihalla, kun yhtäkkiä rupesi kuulumaan tiirojen raivokasta kitinää ja näin niiden syöksyvän kerta toisensa jälkeen kohti pientä kallionpainannetta, joka oli minuun nähden katveessa. Kun tilannetta oli kestänyt minuutin pari otin kiikarit ja kiersin kohtaan, josta näin painanteen. Ei ihme, että tiirat olivat hysteerisiä: kyy oli parhaillaan nielemässä pientä tiiranpoikasta.

Juoksin hulluna kämpälle hakemaan kameraa, mutta kun ehdin takaisin näin, että kyy oli juuri niellyt ateriansa. Tiirat jatkoivat pommitustaan ja sain tilanteessa useita kuvia, jossa lintu ja käärme ovat samassa kuvassa. Tässä kuvassa näkyy hyvin tiira-ateriasta johtuva paksunnus kyyn kropassa.

Canon 1DX mkII, 600mm f4.0 II, 1/5000s, f7.1, ISO6400

Picture of the week shows an Arctic Tern chasing an Adder, which has just eaten a tern chick (you can see where the snake is thick with its meal). I saw it with my binoculars but by the time I got my camera out and ready, the snake was already digesting its meal.






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
9 p KGB Hieno dokumentti harvinaisesta tilanteesta.
9 p Salvatore Grande scena
9 p Salvatore Grande scena
10 p
10 p
10 p AB
10 p
10 p
10 p ALLAN SINIMÄE
10 p ts
9 p J.Sihvo
10 p

Pistekeskiarvo 9.7, annettuja pisteytyksiä 67.




Home Page





















Fatbirder's Top 1000 Birding Websites